VIDEO Premierul anunţă că sunt sigure doar testele PCR, nu cele rapide. Vrea să testeze 2.500 de români zilnic

Premierul Ludovic Orban a spus, marți, că singurele teste concrete sunt cele PCR, iar testele rapide au o marjă de eroare de 20%. Premierul a precizat că obiectivul este să fie testați până la 2.500 de oameni pe zi, potrivit Mediafax.

Testele PCR sunt valabile, nu cele rapide

VIDEO Premierul anunţă că sunt sigure doar testele PCR, nu cele rapide. Vrea să testeze 2.500 de români zilnic

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre faptul că singurele teste valabile pentru depistarea coronavirusului sunt testele PCR, nu cele rapide, care au o marjă de eroare mare. „Problema pe care o vom avea în perioada următoare e cu kiturile de testare. Văd mulţi care se pricep la coronavirus, ca şi la fotbal. Dar epidemiologii au spus că diagnosticarea trebuie făcută pe PCR, nu pe teste rapide, pentru că au marjă de eroare de 20%, care reprezintă un risc enorm. Înseamnă că noi am putea elibera cu certificat 20 din cei bolnavi. Pe lângă kiturile deja cumpărate am fost informat de UNIFARM că există un contract cert şi vom primi kituri pentru testarea a 100.000 de persoane”, a spus Orban. Premierul a mai spus că obiectivul Guvernului este să fie testați până la 2.500 de oameni pe zi.

La Sibiu se vor face teste rapide şi teste PCR

Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu a precizat, printr-un comunicat de presă, că aparatele de testare rapidă vor fi cumpărate din bani ai spitalului dar şi din fondurile donate de către Fundaţia Comunitară. „Rezultatul unui test este disponibil după aproximativ o jumătate de oră, cu precizie de 90%, după care se confirmă prin testare PCR. Testarea rapidă se va face doar la indicaţia medicului epidemiolog”, se arată în comunicatul CJ Sibiu. Un aparat de testare rapidă va fi montat la Urgenţa spitalului, altul la Secţia de Boli Infecţioase. Potrivit sursei citate, linia de testare biologică a fost achiziţionată cu fonduri donate de Fundaţia CON-A.”Aparatul este montat şi va deveni funcţional în momentul în care sosesc kiturile de testare. 1.000 de kituri au fost deja comandate şi încă 1.000 sunt în curs de achiziţie, livrare la finalul săptămânii, dar se fac demersuri pentru urgentare. Medicii care vor opera aparatul au fost instruiţi la Institutul ‘Matei Balş’. Ne-am organizat pentru a asigura funcţionarea aparatului 24 de ore din 24″, mai precizează CJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu