Lumina Învierii ar putea ajunge la sibieni cu ajutorul voluntarilor BOR - Ce trebuie să știm

Primele sărbători pascale, fără să putem merge la biserică, să participăm la slujba de Înviere, și fără să luăm lumină, ne lasă tuturor un gust amar. Patriarhia Română a înțeles nevoia credincioșilor de a sărbători Paștele așa cum o fac din moși strămoși și a găsit și câteva soluții. Voluntari BOR vor merge cu lumină la casele oamenilor. Putem ieși să luăm lumină, dacă respectăm regulile de distanțare socială.

Avem voie să ieșim după ora 22.00 în proximitatea casei, în cazul în care avem o biserică în apropiere?

Putem ieși în proximitatea casei, în afara curții, pentru a primi lumina de la voluntarii cu care Patriarhia Română colaborează în acest an, putem rămâne în proximitatea casei pentru a asculta slujba, însă nu ne putem deplasa spre biserică, indiferent cât de aproape este situată de casă și nu este permisă formarea de grupuri mai mari de trei persoane.

Lumina Învierii ar putea ajunge la sibieni cu ajutorul voluntarilor BOR - Ce trebuie să știm

În cazul în care locuim la bloc, putem ieși din casă, de asemenea, pentru a primi lumina adusă de voluntarii BOR, dar este esențial să respectăm regulile de distanțare socială, să nu aglomerăm casa scării imobilului și să nu formăm grupuri mai mari de trei persoane.

Detalii aici: https://basilica.ro/indrumari-privind-slujbele-de-florii-din-saptamana-mare-a-sfintelor-patimiri-si-de-sfintele-pasti/

Putem să ascultăm slujba din stradă?

Strict ascultarea slujbei nu poate fi invocată ca motiv pentru deplasare în afara locuinței, iar rămânerea în stradă a mai multor persoane care ar putea dori la acest lucru ar putea duce la formarea unor grupuri mai mari de trei persoane, implicit la încălcarea prevederilor Ordonanțelor Militare numărul 2 și 4.

Este permisă organizarea de petreceri (în familie) în curtea casei proprii, în noaptea de Înviere sau în Duminica Paștelui?

Dacă prin petrecere se înțelege doar participarea membrilor familiei, cei care locuiesc în mod normal acolo, fără invitarea altor persoane/rude, da, este permisă. Însă, trebuie respectate prevederile legale în privința păstrării orelor de odihnă și fără să fie perturbată liniștea publică.

Se poate asista/asculta slujba de Înviere, din fața bisericii, din mașina proprie, fără să se ia contactul cu exteriorul?

Ascultarea slujbei nu este un motiv pentru care să poată fi permisă deplasarea cu declarația pe propria răspundere.

Ultima oră

Comentariul meu