Codul galben de vânt a fost prelungit în județul Sibiu până la ora 20.00. Pompierii le recomandă sibienilor să râmănă în spații închise, date fiind intensificările ce la rafală pot atinge 60 km/h.
Ca urmare a prelungirii Codului GALBEN de intensificări ale vântului ce ating la rafală 55…60 km/h și izolat 70…75 km/h, până la ora 20:00, pompierii miltari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au intervenit în sprijinul cetățenilor printr-un răspuns prompt altor 7 solicitări în municipiul Sibiu, după cum urmează :
- Str.Poet Vasile Cârlova, degajare țigle de un acoperiș;
- Str. Viitorului, degajare tablă desprinsă de pe acoperiș;
- Str Andrei Șaguna – degajare țigle desprinse;
- Str. Mitropoliei, îndepărtare țigle de pe clădire;
- Str. Costituției – degajare țiglă de pe acoperiș;
- Str. Nicolae Bălcescu – degajare tablă acoperiș;
De asemenea, membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Cisnădie au intervenit în Cisnădie, str. Uzinei pentru degajarea unui acoperiș de casă parțial desprins.
CITEȘTE ȘI: VIDEO FOTO: Vântul ia pe sus acoperișurile și smulge copacii din rădăcini la Sibiu – Intervin pompierii
În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt Dumitru Croitoru” al județului Sibiu recomandă sibienilor să evite deplasările pe durata manifestării vântului puternic și să se adăpostească în imobile sau spații închise, care le asigură protecția.
În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.
Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
Nu în ultimul rând, ISU Sibiu le recomandă cetățenilor să anunțe imediat autoritățile, prin numărul 112, dacă au informații despre persoane care se află în pericol sau alte situații care pot afecta negativ comunitățile.
Informații despre modul de coimportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenenlor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermendiul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store precum și pe platforma www.fiipregatit.ro