Sibienii Bodi, Tîmplaru și Sasu, trimiși în judecată pentru proxenetism și trafic de persoane

Adrian Tîmplaru, Florin Judele (Sasu) și Alexandru Bodi au fot trimiși în judecată în dosarul de proxenetism în care au fost reținuți la începutul lunii noiembrie. Aceștia au fost cercetați de procurorii din Craiova, iar procesul se va judeca la Tribunalul Dolj. În total 30 de persoane au fost trimise în judecată în acest dosar.

CITEȘTE: SASU A FOST ELIBERAT DIN ÎNCHISOARE 

Sibienii Bodi, Tîmplaru și Sasu, trimiși în judecată pentru proxenetism și trafic de persoane

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, 30 de persoane au fost trimise în judecată pentru constituire a unui grup organizat, trafic de persoane, proxenetism, şantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor şi mărturie mincinoasă.

La data de 1 aprilie a.c., în baza probatoriului administrat, 30 de persoane au fost trimise în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup organizat, trafic de persoane, proxenetism, şantaj, sustragere de sub sechestru, trafic de minori, deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, spălarea banilor şi mărturie mincinoasă.

Din cercetări a reieşit că, la scurt timp după destructurarea unei grupări de crimă organizată, unul dintre membrii acesteia, în timp ce se afla deţinut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alţi trei deţinuţi, ar fi folosit reţelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituţia, pe care le-ar fi convins să se prostitueze în beneficiul lor.

Victimele ar fi fost induse în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos.

Astfel, sub coordonarea liderului, s-ar fi pus bazele unei grupări infracţionale specializate, în principal, în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, dar şi în şantaj (consecinţă a plăţii unor taxe de protecţie).

După ce au ieşit din penitenciar, membrii grupării infracţionale ar fi continuat să recruteze şi alte victime, care ar fi fost transportate, adăpostite în locaţii din state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveţia) şi apoi constrânse să practice prostituţia în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.

La gruparea infracţională ar fi aderat, în timp, şi alţi membri ce făceau parte din acelaşi anturaj. O parte dintre ei ar fi avut rolul de a recruta victimele, dar şi de a le transporta, de a le adăposti şi a le supraveghea, precum şi de a colecta veniturile obţinute din prostituţie.

De asemenea, unii dintre membri ar fi identificat localuri unde urmau a fi duse victimele şi ar fi purtat totodată negocieri cu reprezentanţii acestora.

Odată ajunse în străinătate, victimele ar fi fost constrânse (fizic şi psihic) să se prostitueze în folosul membrilor grupării, în condiţiile în care nu cunoşteau limba, erau izolate de prieteni şi familie şi nu dispuneau de resurse financiare pentru a se întoarce în ţară la momentul în care îşi dădeau seama de situaţia reală.

Victimele care ar fi refuzat să practice prostituţia, ar fi fost sechestrate şi supuse unor violenţe, pentru a fi determinate să nu mai opună rezistenţă.

În cele din urmă, din cauza violenţelor la care ar fi fost supuse şi a ameninţărilor cu acte de violenţă îndreptate împotriva membrilor familiilor lor, victimele ar fi fost nevoite să se prostitueze în beneficiul membrilor grupării infracţionale.

Sibienii Bodi, Tîmplaru și Sasu, trimiși în judecată pentru proxenetism și trafic de persoane

În baza probatoriului administrat, cele 30 de persoane au fost trimise în judecată, dosarul fiind înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Dolj.

Amintim că, la data de 11 noiembrie 2020, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, au desfăşurat 23 de percheziţii domiciliare, în judeţele Ilfov, Braşov, Dolj, Gorj, Giurgiu, Olt, Sibiu şi Vâlcea într-o cauză care viza destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în principal în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

La activităţile respective au participat şi poliţişti de la combaterea criminalităţii organizate din Braşov, Olt, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Giurgiu, poliţişti de la acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Dolj, I.P.J. Olt, I.P.J Giurgiu, precum şi jandarmi, acţiunea beneficiind de sprijinul poliţiştilor Direcţiei de Combatere a Criminialităţii Organizate şi al luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Ultima oră

Comentariul meu