Dosarul de omor de la ATI Sibiu, tot nesoluționat - Magistrații spun că ''nu are prioritate''
Sursa: Profimedia

Scandalul acuzațiilor de omor de la ATI covid din Sibiu a făcut vâlvă mare la începutul lunii martie, atunci când o fostă asistentă aducea acuzații grave, conform cărora pacienții infectați cu covid erau omorâți cu bună știință de către cadrele medicale.Procurorii sibieni au deschis un dosar, a cărei soluție s-a amânat de la o lună la alta. La 8 luni de la deschiderea dosarului, acesta nu este încă finalizat. De vină este lipsa de personal și dosarele mult mai urgente de care trebuie să se ocupe procurorul de caz.

VEZI AICI ACUZAȚIILE GRAVE DE OMOR ADUSE MEDICILOR ATI

Dosarul de omor de la ATI Sibiu, tot nesoluționat - Magistrații spun că ''nu are prioritate''

Dosarul de omor a fost deschis în data de 8 martie. La acel moment, Ioan Veștemean, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, anunța că în câteva săptămâni dosarul va fi soluționat. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar o soluție era anunțată din lună în lună. Ultima „strigare„ a fost dată pentru luna august, după ce procurorul care se ocupă de caz urma să se întoarcă din concediu.

La final de septembrie încă nu există o soluție oficială, deși aceasta este deja stabilită. De vină pentru toate aceste amânări, spune Ioan Veștemean, este volumul mare de muncă al procurorilor și faptul că dosarul nu se va încheia cu o trimitere în judecată. ”Se lucrează la el pentru terminare, dar apar mereu alte dosare cu infracțiuni grave, în care sunt arestați sau trebuie luate măsuri preventive. Aceste dosare au prioritate, vând în vedere aceste lucruri. Din această cauză procurorul care se ocupă de dosar nu a reușit să redacteze soluția. Este foarte mult de scris, dar mi-a promis că atunci când are un pic de răgaz de la celelalte dosare o să scrie soluția. Ne-am permis această amânare pentru că pe partea de omor nu se va trimite în judecată, pentru că nu sunt dovezi că vreunul din cadrele medicale de acolo, cu intenție, a suprimat viața vreunui pacient. Dosarul probabil se va disjunge pe alte infracțiuni, pe fiecare persoană în parte împotriva căruia aparținători pacienților au făcut plângere”, explică Ioan Veștemean.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ia ascultă tu ! te provoc sa spui public in presa de ce nu te-ai facut tu procuror sa decizi ce dosare au prioritate si sa dai tu solutiile pe care le vrei !