Dezbatere la Sibiu despre cum ar fi la școală dacă profesorii, elevii și părinții ar lucra împreună

În școlile din România, doar în cazuri foarte rare întâlnim profesori, elevi și părinți care să colaboreze. În general, elevii sunt acuzați că sunt dezinteresați sau demotivați, părinții că nu se implică, iar profesorii că nu țin pasul cu prezentul.

Dezbatere la Sibiu despre cum ar fi la școală dacă profesorii, elevii și părinții ar lucra împreună

Asociația ROI organizează marți, 1 octombrie, o dezbatere liberă, pornind de la exemplul liceelor incluse în proiectul Zburd-Educație prin coaching, care demonstrează că, atunci când profesorii, elevii și părinții lucrează împreună, rezultatele sunt excepționale.

”Vă invităm să participați activ la această dezbatere, care va avea loc marți, 1 octombrie, începand cu ora 17.00 la Centrul de Cultură și Dialog “Friedrich Teutsch” din Sibiu, str. Mitropoliei nr. 30. (intrarea prin Librăria Erasmus). Sunt bineveniți la acest eveniment toți cei care își doresc un proces educațional mai bun în România, profesori, elevi sau studenți, părinți, reprezentanți ai unităților școlare sau angajatori”, spun organizatorii.

Proiectul pilot Zburd – Educatie prin coaching (www.zburd.ro), bazat pe voluntariat, a fost derulat de Asociatia ROI în perioada 2012-2013 în 5 licee cu rezultate slabe la Bacalaureat, printre care si Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “Terezianum” din Sibiu. O echipă de coachi a sprijinit, în fiecare liceu, o echipă formată din profesori, elevi și părinți să găsească soluții la problemele cu care se confruntă școala. Început în 2011, proiectul a avut rezultate măsurabile foarte bune în toate liceele incluse în program, atât în ceea ce privește creșterea ratei promovabilității la Bacalaureat, cât și privind reducerea absenteismului și a cazurilor de violență. Rata promovabilității la Sibiu a crescut de la 18%, în 2011, la 27,45%, în 2013. De notat că mare parte dintre elevii acestor licee provin din medii defavorizate.

În cadrul dezbaterii, veți afla de la Simona David-Crisbășanu, coordonatoarea proiectului Zburd-Educație prin coaching, de la reprezentanții Colegiului “Terezianum” și de la Dan Luca, coach, care au fost rezultatele și lecțiile învățate. Se vor pune în discuție perspectivele de dezvoltare a proiectului în etapa următoare, care se va numi “Adoptă un liceu” și posibilitatea stabilirii de parteneriate cu autoritățile și ONG-urile locale, precum și cu companiile interesate să sprijine astfel de inițiative în domeniul educației.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu